Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Uitslag tweede midfond vlucht.
21-5-2019
 
Afgelopen zaterdag de tweede midfond vlucht vervlogen onder...

Afgelopen zaterdag de tweede midfond vlucht vervlogen onder prima omstandigheden. Eerlijk gezegd was ik vooraf niet positief gestemd over de afloop. Met name de voorspelde windrichting waarbij het voor mij altijd lastig is om mee te komen maakte dat ik vooraf geen hoge verwachtingen had. Wonder boven wonder bleek dat dit heel erg mee zou vallen. De eerste duif meldde zich veel eerder dan verwacht en dat is altijd een goed teken. Tevens alle duiven thuis (laatste kwam tijdens het klok afslaan).

Dan de resultaten. De eerste drie prijzen in de vereniging tegen 439 duiven gaan naar Donkerbroek. De Comb. Van der Stouwe-Douna pakt flink uit. Zelf begon ik op plaats 7 en heb twee duiven in de top tien. Doel wat dat betreft bereikt. Hoogste prijspercentage deze week voor J&S Timmermans. Van de 55 duiven vlogen er 27 prijs (49,1%). Wat mij opvalt is dat er 7/8 liefhebbers een prijspercentage vliegen die tussen de 40 en 49,1% ligt.

Uitslag PV De Griffioen.

Waar ik op dit moment het meest trots op ben is mijn jaarling duivin de 311. Zij staat in de vereniging bovenaan als asduif en in de afdeling staat ze gedeeld 5e. Ik weet dat het zo afgelopen kan zijn. Maar toch. Nu is het even genieten. Wellicht wordt het net zo'n topper als haar zus. Die vloog in 2017 van de 15 vluchten 12 x 1 op 100. Zou ik wel meer van willen hebben.

Dan komend weekend. De eerste dagfond vlucht en een vitesse vlucht staan op het programma. Ik wil mij meer richten op de dagfond, maar heb op dit moment nog niet de juiste duiven hiervoor. Die heb ik inmiddels wel aangeschaft. Ik hoop in 2021/2022 hiermee te kunnen vlammen. Komend weekend gaan er zoals het nu lijkt 10 naar Troyes en 30 naar Heusden Zolder. Ik begin er alweer zin in te krijgen.

 

< Terug