Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Uitslagen Heusden Zolder en Troyes.
27-5-2019
 
Afgelopen weekend stonden er twee vluchten...

Afgelopen weekend stonden er twee vluchten op het programma. Een vitesse vlucht vanuit Heusden Zolder en de eerste dagfond vlucht van dit seizoen vanuit Troyes.

Heusden Zolder. In de vereniging 316 duiven ingekord door 15 liefhebbers. De duiven konden zaterdag mooi op tijd los en kwamen in het algemeen prima thuis. In de vereniging gaat het goud en zilver naar Harm van Dijk. Harm had aangegeven dat hij aan een overwinning toe was en dat hebben zijn duiven waarschijnlijk gehoord. Derde was Thomas van Olphen. Een hele mooie opsteker voor ons (jongste?) lid.

Zelf begin ik op plaats 15 en dat is minder goed dan gehoopt. Doel is nl top tien, maar toch ben ik dik tevreden. De duiven kwamen super goed hier in Appelscha. In vier minuten had ik 11 van de 30 duiven in de klok. In totaal vlogen 18 van mijn duiven prijs en dat is een keurige 60%. Dit was overigens niet het hoogste percentage in de vereniging. De Comb. Van der Stouwe-Douna had nl 15 van de 23 duiven in de prijzen (65%).

Uitslag Heusden Zolder PV De Griffioen

Dan de eerste dagfond vlucht van 2019. In de vereniging 131 duiven en dat is een respectabel aantal. Het is wel eens minder geweest. Ook de duiven in Troyes gingen op tijd los nl om 07.10 uur. Voor deze vlucht had ik 10 ervaren duiven uitgezocht omdat ik wat zuiniger aan wil doen met mijn jaarlingen. Mijn verwachting was dat ik niet zou mee strijden om de eerste prijs, maar dat het aantal prijsduiven wel boven de 50% zou uitkomen.

In de vereniging ging het goud naar J&S Timmermans, het zilver gaat hier naar Appelscha en het brons gaat ook naar J&S Timmermans. Het verloop was bij de meeste leden niet zo geweldig. Het is dan ook vreemd dat het bij mij super ging. In ruim een uur had ik 9 van de 10 thuis. Deze 9 duiven vliegen in de afdeling ook allemaal prijs. Heel bijzonder. In de vereniging vlogen er 7 prijs (70%) en dat is het hoogste prijspercentage van alle leden en drie duiven in de top tien. De laatse duif kwam thuis tijdens het klok afslaan. Die was behoorlijk moe en heeft nu (maandag) nog geen goede mest. Wel vloog hij vanavond alweer zijn rondjes mee met de weduwnaars.

Uitslag Troyes PV De Griffioen

Waar ik van kan genieten is zo'n iemand als Iede de Jong. Iede had zes duiven mee naar Troyes waaronder zijn favoriet Willem. Na het laden van de auto en tijdens het wegrijden werd Willem nog even nageroepen. Hoi Willem, tot zaterdag! Waarschijnlijk was dat de reden dat Willem zijn baas niet in de steek liet en zich keurig op tijd meldde met een mooie 9e klassering tot gevolg in de vereniging. Dat vind ik het mooie aan de duivensport.

Ik heb inmiddels begrepen dat er veel vraag is naar de afkomst van Willem en dat eitjes van deze duif voor een vermogen weg gaan. Gelukkig is Iede een goede vriend van mij dus ik krijg ze voor niets.

Dan nog even over de sector lossing. Wat zie je hierdoor een mooie spreiding. Uiteraard was door de NW wind het zuid-oosten van de afdeling in het voordeel en valt daar de snelste duif, maar wat heb ik een respect voor de duiven die een stuk verder moeten (50 km) tegen de wind in en dan een 4e en een 5e NPO vliegen tegen 7.292 duiven. Ook de 7e NPO zat niet op de korste afstand en heeft een klasse prestatie geleverd. Ook knap dat een duif uit Urk zich als 11e NPO weet te klasseren. Het valt mij op dat Urk bijna altijd mee speelt voor de kopprijzen. Mijn conclusie is dan ook dat daar hele goede duiven moeten zitten.

 

 

< Terug