Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Uitslag Chimay zaterdag 1 juni 2019.
4-6-2019
 
Afgelopen zaterdag een vreemd verloop tijdens...

Afgelopen zaterdag een vreemd verloop tijdens de midfond vlucht vanuit Chimay. In de vereniging stond het concours 26 minuten open en dat is langer dan vooraf ingeschat. Bij de meeste duivenmelkers duurde het wel even voordat zij hun prijsduiven (1 op 10) hadden. De snelheden vielen velen ook tegen en persoonlijk was ik daar wel blij mee.

De uitslagen. In de vereniging tegen 389 duiven ging het goud naar J&S Timmermans. Niet de eerste keer dit seizoen. Mijn duiven wisten het zilver en brons te pakken waar ik uiteraard zeer content mee ben. Hoogste prijspercentage deze week voor M.J. de Jong. Van de 20 duiven die hij (en zijn zoon) mee hadden waren er maar liefst 13 die prijs vlogen (65%). Zelf dit keer wat minder duiven in de pijzen. Van de 40 duiven vlogen er hier in Appelscha 16 prijs (40%). Over alle vluchten tot nu toe ligt het prijspercentage op 50%.

Helaas heeft mijn beste duif tot nu toe gemist. In het rayon vloog zij overigens nog wel prijs, maar de prestaties worden per week minder. Hopen dat ze komend weekend de weg naar boven weer weet te pakken. Maar zoals altijd staat er wel weer een nieuw talent op. De 17-405 (doffer) staat op dit moment 1e asduif lang in rayon E. Dit na drie midfond vluchten en een dagfond vlucht. Deze doffer wordt elke week beter. Zou mooi zijn als hij dit vol weet te houden.

Uitslag PV De Griffioen

In rayon E tegen 2.793 duiven wist ik de plaatsen 22 en 23 te behalen. Hier 21 duiven van de 40 in de prijzen.

Uitslag Rayon E afdeling 11

In districht 3 tegen 5.267 duiven was het 23 en 24. Hier 23 duiven in de prijzen.

Uitslag District 3 afdeling 11

In Frisia Oost ten slotte was het 11 en 12 tegen 1.839 duiven.

Uitslag Frisia Oost

Nu weer vooruit kijiken. Komend weekend staat de tweede dagfond vlucht van dit seizoen op het programma. Hieraan doen 10 of 20 duiven mee. De rest gaat mee naar Gennep.

Afgelopen dagen mij ook bezig gehouden met de jonge duiven. Deze hebben een pokken enting gehad en een geelpil. Dit omdat ze niet van het dak afkomen. Heel soms reageren ze ergens op en schieten dan de lucht in, maar voordat je het door hebt zitten ze weer op het dak. Om moedeloos van te worden. Gelukkig doe ik ze pas mee op de natour. Ze hebben nog even, maar ik word niet vrolijk van zoveel passiviteit.

 

< Terug