Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Zaterdag 3 augustus 2019. Vierzon en Den Bosch.
3-8-2019
 
Vandaag staan er twee vluchten op het programma...

Vandaag staan er twee vluchten op het programma. Vierzon (laatste dagfond vlucht van dit seizoen 707 km) en Den Bosch (trainingsvlucht afd. Friesland 155 km).

De duiven in Vierzon zijn om 07.45 uur gelost. Hier heb ik in totaal 10 duiven heen gestuurd. Zes daarvan zijn bewezen (goede) duiven en de overige vier moeten laten zien dat ze uit het goed hout zijn gesneden voor dit soort vluchten. Een soort laatste kans. Deze duiven krijgen het wederom niet kado. Wind tegen in combinatie met de flinke afstand maakt dat alleen de allerbeste duiven dit aankunnen. Zutphen 90 km kan zelfs een soepkip bij wijze van spreken.

Dan Den Bosch. Hier heb ik mijn generatie 2019 naar toe gestuurd. Tot nu toe een mindere generatie zo op het oog want ze zijn luier dan lui. Willen totaal niet trainen bij huis en tijdens de diverse africhten kwamen ze niet goed naar huis. Het leken wel overnacht vluchten. Het vertrouwen in een goede afloop (dat ze thuis komen) is niet hoog. Ik laat mij graag verrassen uiteraard.

We gaan het zien.

De duiven uit Den Bosch komen hier super slecht. Om 11.10 kwam de eerste en die was mooi op tijd (in de verening). Een uur later zijn er tien, maar twee uuur later zijn het er nog steeds tien. Gaat zoals vewacht om eerlijk te zijn.

 

 

De aankomsten:

< Terug