Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Terug van weggeweest.
19-8-2019
 
Wij zijn weer thuis na een prachtige vakantie in de Vogezen. Wat een mooi...

Wij zijn weer thuis na een prachtige vakantie in de Vogezen. Wat een mooi gebied is dat! Een aanrader. Wij hadden de mountainbikes mee, maar om eerlijk te is het fietsen daar voor mij niet te doen. Mijn zoon had daar overigens de tijd van zijn leven. Klimmen en dalen is waar zijn hart harden van gaat kloppen en hij kwam dan ook aardig aan zijn trekken.

Dan de duiven. Deze werden tijdens mijn afwezigheid verzorgd door mijn broer Cees. Heeft er zijn handen mooi vol aan want daarnaast moest ook nog gewerkt worden en staan hier nog een aantal honden en katten te trappelen om aandacht. Cees heeft de jonge duiven afgelopen donderdag ingekorfd voor de natour vlucht Deurne. De verwachtingen waren zeer laag want mijn jonge duiven trainen niet bij huis. Heb het al meerdere keren aangegeven, maar het wordt ook niet beter. Ondanks een geel en ornithose kuur. Deze generatie kan wellicht als verloren worden beschouwd. De vlucht verliep dan ook stroef. Vrijdagavond 30 thuis van de 42 en er druppelen zo nu en dan een paar naar huis. Waardeloos, maar ik heb geen enkel idee wat er speelt. Vanmorgen heb ik ze los gedaan en opnieuw springen ze het hok uit en gaan op het dak liggen. De hele dag en ik zie ze nooit vliegen. Heel bijzonder.

Komende vrijdag gaan ze weer de mand in. Ik vermoed dat als het zo door gaat er maar een hand vol overblijven.

Dan de berichten op de facebook en de diverse sites. In de vakantie het nodige kunnen volgen, maar of je daar blij van wordt? Vooral als het gaat om de vluchten (verschuiven, wel/niet lossen, zondags vliegen enz.). Wat een gemekker. Vooral op de lossingsverantwoordelijken en bestuursleden (zoals gisteren bij afdeling 10) krijgen het  aardig voor de kiezen. Deze mensen (en ik kan het weten) zijn elke dag bezig om zaken te regelen zodat er zaterdag weer gevlogen kan worden en dan komt er vanaf de zijkant kritiek. Lekker gemakkelijk. Ga er eens vanuit dat zaken lopen zoals ze lopen omdat er een reden voor is. Maakt het leven een stuk gemakkelijker.

 

< Terug