Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Vrijdag 29 november 2019.
29-11-2019
 
Vandaag is mijn dochter jarig. Wordt alweer 17 jaar oud...

Vandaag is mijn dochter jarig. Wordt alweer 17 jaar oud. Ik weet nog goed dat zij geboren is. Het was ook op een vrijdag en terwijl ik aan het stunten was bij het Blauwe meer te Smilde (over paaltjes lopen met de kans op natte voeten) zei mijn vrouw. Ik denk dat de kleine komt. Nou, dat had ze goed. Enkele uren later was de kleine dame er. Nu dus 17 jaar en inmiddels groter dan mijn vrouw. Lekker bezig met school en daarnaast werkt ze enkele uurtjes per week in de horeca.

Zat net te denken: had ik toen ook duiven. Ja natuurlijk had ik toen duiven. Ik heb net even de prestaties bekeken en wat oude herinneringen opgehaald. In die tijd had ik de Foeke. Duif met boeren stamboom en super op de dagfond. Nooit gemist t/m de laatste dagfondvlucht uit zijn carriere. Bij thuiskomt van het klok afslaan was meneer even te pakken genomen door zo'n vitesse rakker die nog vol energie zat. Was het einde van zijn carriere en een leermomentje.

Dan de duiven. Vandaag een paar uurtjes vrij van de baas en dus tijd om de duiven te scheiden.  Zaten nog steeds bij elkaar en waren nog dagelijks los. Dikke tegenvaller bij de jonge duiven. Van de 29 jonge duiven die mochten blijven zijn er maar 8 van het vrouwelijk geslacht. Maakt dat ik wat duivinnen te kort heb en doffers te veel.

De afgelopen tijd ook nog wat duiven aangeschaft voor de dagfond. In totaal vijf duiven van Comb. Mantel, Marsman en Henri vd Linde (via Koelma te Joure). Deze duiven passen precies binnen het aankoopbeleid zoals ik dat uitgestippeld heb. Alle vijf overigens duiven met prima bouw en super stamboom. Twee kinderen van Olympic Amador, zus Olympic Amador (Marsman x Yolin), zoon Suarez (1e NPO Chateauroux)  x Super Kweekster (moeder twee x 1e NPO) en de Van der Linde duif heeft 75% Eddy Janssens bloed.

Vorige week ook nog even met een aantal duiven bij Marien geweest voor controle. Alles was prima. Dit jaar sla ik de jaarlijkse paratyfus kuur over en volg het Marien principe. Als ze geen paratyfus hebben hoef je ze ook niet te kuren. De opmerking: zijn ze ziek dan? blijf ik geweldig vinden. No nonsense.

< Terug