Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken vrijdag 10 januari 2020.
10-1-2020
 
Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Over het jaar 2019...

Een nieuw jaar met nieuwe kansen.

Over het jaar 2019 ben ik zeer tevreden. Thuis (het gezin) verliep alles naar wens en op het werk en met de duiven was het ook een prima jaar. Omdat het op mijn site in principe over duiven gaat zal ik daar wat dieper op in gaan. De focus ligt hier op de dagfond en tijdens de zes fondvluchten heb ik in ieder geval genoten. Prachtige vluchten en mooie aankomsten. Een mooie tweede plaats Dagfondhok Onaangewezen in het sterke rayon Frisia geeft mij dan ook veel voldoening. Iets minder ging het hier met de jonge duiven. Ik heb het nog nooit meekgemaakt  dat ze zo slecht trainden. De hele dag zitten ze op het dak en ook tijdens de natour- en taartvluchten kwamen ze slecht. Totaal geen conditie. Ik weet nog steeds niet wat er heeft gespeeld/speelt. Ik heb wel veel jongen aangehouden dus ik ben zeer benieuwd naar de prestaties van de jaarlingen dit jaar. Overigens speel ik de jaarlingen vrijwel alleen op de vitesse en midfond en niet voor de kampioenschappen. De jaarlingen gaan mee om te leren voor volgend jaar.  De oudere duiven gaan op de dagfond en daar ligt mijn voorkeur.

Inmiddels heb ik de duiven ook gekoppeld. Omdat ik deze week vakantie heb zijn de duiven afgelopen vrijdag gekoppeld. De veertien kweekkoppels (voornamelijk Comb. Mantel, H. van der Linde, Comb. De Wit, Hans Dekkers, W&F Ebben en Kiekebelt) zijn inmiddels prima gekoppeld. Bij de vliegduiven waarbij het overgrote deel jaarling is verloopt het wat moeizamer. Een aantal dagen na het koppelen heb ik altijd een spreekwoord in mijn hoofd. De aanhouder wint. Meestal zakt mij na een drietal dagen de moed in de schoenen en haal ik het liefst aller weer uit elkaar. Maar op karakter zet ik dan door en nu een week later gaat het eingenlijk best wel goed.

Dit jaar de duiven niet gekuurd tegen paratyfus. Ik volg in deze de heer Marien die altijd maar weer aangeeft dat het geld weggooien is om duiven te kuren die niet ziek zijn. Wel is het verstandig om de duiven vrij regelmatig te laten controleren en op te treden als er iets mankeert. Ik luister niet alijd naar Marien, alleen als het mij past en volgend jaar kan het wel weer anders zijn.

Op dit moment staan er nog drie bonnen van mij op internet. De laatste bonnen van dit jaar.

PV De Postduif te Zwartsluis

PV IJsselmeervliegers te Urk

PV de Vredesduif te Noordwolde

Voor zover weer een korte update. Over drie maanden vliegen wij weer. Daar kijk ik naar uit.

 

 

< Terug