Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken zondag 29 maart 2020.
29-3-2020
 
Berusting in duivenland. De duiven liefhebbers leggen...

Berusting in duivenland. De duiven liefhebbers leggen zich neer bij hetgeen op ons af komt. Logisch: ja, maar toch. In de herfst en in de winter kijk je uit naar begin april. Weer heerlijk op je duiven wachten en kijken of de favorieten het waar maken. Helaas dit jaar niet. Het coronavirus gooit roet in het eten en wij moeten allemaal maar afwachten hoe e.e.a zicht verder ontwikkelt. Het is niet anders.

Vandaag zijn de laatste vier jonge duiven vertrokken naar de bonnen kopers. Elke koper van een bon krijgt bij mij twee jongen. Volgend jaar schenk ik overigens maar drie bonnen. Dit jaar heb ik extra duiven moeten kweken om aan mijn verplichtingen te voldoen en dat is wat te veel van het goede. Het moet wel leuk blijven natuurlijk.

Voor de rest is het rustig om het hok. Ik ben nog gewoon aan het werk en nu de zomertijd is aangebroken kan ik de duiven weer lekker verzorgen 's avonds. De jonge duiven zijn bij mij nog niet buiten geweest. Ik denk eind komende week/komend weekend. In de verzorging heb ik een aantal zaken gewijzigd. Mijn jonge duiven voer ik weer maximaal met zware mengeling/kweek voer. Dit heb ik altijd gedaan met uitzondering van vorige jaar en toen was het een en al ellende. Dus terug naar 2018 en eerder. Elke avond de bak vol voer en de volgende morgen het restant uit de bakken halen. Bij de oude duiven maak ik de mengeling wel wat lichter. Valt mij op dat m.n. de duivinnen slecht trainen. Ik vermoed dat dit met het voer te maken heeft. Maar even wat proberen. Kan nu toch geen kwaad.

Voor de rest geen nieuws.

 

 

 

< Terug