Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Wij gaan weer beginnen.
21-5-2020
 
Gelukkig kunnen ook de liefhebbers uit afdeling 11...

Gelukkig kunnen ook de liefhebbes uit afdeling 11 komend weekend weer van start. Door alle corona perikelen geen echte wedvluchten, maar trainingsvluchten waar ik persoonlijk al heel blij mee ben. Het hok zit nl vol met jaarlingen waar ik niet zo'n hoge pet van op heb. Nu kunnen ze laten zien dat ik het fout heb en zich laten zien. Ook is het thuiskomen van de duiven bij mij (om eerlijk te zijn) belangrijker dan de prestaties. Enkele jaren geleden was dat anders, maar ik geniet nu meer. Op de dagfond ligt dit overigens anders. Dan gaat het bij mij wel ergens om.

De oude duiven trainen dagelijks aan het eind van de middag/begin van de avond. Dit gaat redelijk, maar kan beter. Enkele weken geleden ben ik naar de heer Hiemstra geweest en gaf aan dat ze het geel hadden. Hier heb ik tegen behandeld en wellicht heeft dit een positieve werking op de trainingsarbeid.

Vorig weekend (zondag) ook even met de duiven op pad geweest. Voor  mijn doen behoorlijk ver want ik was Zwolle voorbij. Eerst de doffers (24) losgelaten en een kwartier later de duivinnen (22). Bij thuiskomst waren de doffers al lang en breed thuis. In minder dan een uur. Met een bak koffie in de hand gaan zitten wachten op de duivinnen. Dit duurde en duurde maar en uiteindelijk kwamen er twee. De oudste dames van het hok. Daarna druppelde het de hele dag door en 's avonds om 20.11 kwam uiteindelijk nummer 21 thuis. Deze was zwaar gewond en de laatste is tot vandaag nog niet thuis. Hier zal wel wat zijn voorgevallen neem ik aan. Dat is het risico.

Met de jonge duiven gaat het vele malen beter dan vorig jaar. Waarschijnlijk vorig jaar toch wat cruziale fouten gemaakt met het jonge spul en dus teruggegaan naar mijn oude systeem. Dit houdt in: zwaar voeren, de hele dag los en niet verduisteren. Tot nu toe dus een goede stap.

Morgen dus inkorven voor de eerste trainingsvlucht. Mijn duiven gaan naar Duiven (112 km). De protocollen zijn duidelijk gecommuniceerd vanuit de vereniging dus wij weten waar wij ons aan moeten houden. Hopen dat de komende maanden er versoepelingen kunnen plaatsvinden want het sociale vind ik altijd ook een belangrijk iets binnen een vereniging. Maar klagen zoals sommige liefhebbers doen, daar doe ik niet aan. Mijn kinderen zijn fanatiek sporters en die mogen nog helemaal niets. Alleen individueel, maar geen trainingswedstrijdje. Het voetbal ligt hier nog helemaal op zijn gat. Zelfs het trainen van de jeugd is nog niet gestart.

Maar goed. Zaterdag weer lekker genieten!

< Terug