Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Zondag 24 mei 2020. Een dag later...
24-5-2020
 
Vandaag nog even nagenieten van...

Vandaag nog even nagenieten van de trainingsvlucht van gisteren. Wij hebben lang moeten wachten maar eindelijk klonk het startsein van seizoen 2020. De duiven van Friesland Zuid werden om 10.40 uur gelost in Duiven. Omdat het een trainingsvlucht betrof werden niet alle duiven over de inkorf antenne gehaald. Uiteindelijk in het concours toch nog 5.037 trainingsduiven en dat is een respectabel aantal.

Voor mij een spannende dag. Ik had totaal geen hoge pet op van mijn jaarlingen. Die hebben het vorige jaar als jonge duif ronduit slecht gedaan. Waren constant ziek, zwak of misselijk en wilden totaal niet vliegen. Ook tijdens de natour en taartvluchten was het ellende (met een aantal positieve uitzonderingen na). Wat zouden ze gaan doen als jaarling?

Het werd een meevaller. Hier in Appelscha kwamen ze geweldig. Voor een groot deel door de harde westen wind uiteraard en dat in combinatie met een korte afstand geeft een wat vertekend beeld. Maar, dan moet je zo nog wel hebben en dat was zeker het geval bij mijn dorpsgenoot Thomas van Olphen. Deze nog jonge liefhebbers wist met zijn twee jarige duivin een eerste te spelen op deze trainingsvlucht van het gehele concours. Hoe mooi is dat! Het is hem gegund.

Zelf ben ik ook dik tevreden met de plaatsen 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 19, 22, 23, 24, 26 en 29. Zie onderstaande vluchtverloop op compuclub. Helemaal omdat bij deze dertien duiven zeven jaarlingen zaten.

Vluchtverloop Duiven Friesland Zuid 5.037 duiven

De verwachtingen voor volgende week zijn prima met een wind uit oostelijke richting. Dan wordt het een ander verhaal natuurlijk.

< Terug