Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Zaterdag 3 oktober 2020.
3-10-2020
 
Vandaag geen duiven mee op de derde taartvlucht van dit seizoen...

Vandaag geen duiven mee op de derde taartvlucht van dit seizoen. Voornamelijk vanwege de slechte weersverwachtingen. Op dit moment (zaterdag 13.15 uur) blijken de duiven overigens wel gelost te zijn in Weert. Zal wel meevallen met de verliezen vermoed ik, maar gemakkelijk zal het niet gaan vandaag. Daarnaast willen mijn duiven niet meer naar buiten. Iets wat al een aantal weken speelt. Omdat ik de klok aan heb staan kan ik precies zien wie er overdag naar buiten gaan en wie niet. Er zijn dagen bij dat er maar 11 van de 37 het lef hebben om een rondje om het hok te vliegen. Vermoedelijk hebben ze last van de rover.

Vanmorgen de jonge duiven maar weer bij huis losgelaten en toen ik een uurtje later buiten kwam liep een jonge doffer achter ons huis. Kon niet meer vliegen. Zelf kan ik niets aan hem ontdekken, maar mijn besluit om dit jaar niet meer in te korven stond gelijk vast. Wel jammer, maar ze zijn 7 of 8 keer meegeweest dit seizoen.

Afgelopen week de duiven ook even laten controleren door mijn favoriete dierenarts. Alles was in orde op een klein (oog)virusje na. Kleinigheid en geen reden om de duiven thuis te laten kreeg ik te horen. Hoort bij de tijd van het jaar werd gezegd.

De maand oktober zal in het teken staan van de selectie. De eerste 12 duiven zijn gisteren vertrokken en er zullen nog een heel aantal volgen. Daarnaast zal ik de hokken nog even flink uitmesten en moet er nog wat onderhoud gepleegd worden en de vergadertjd breekt weer aan.

Voor de mensen die zicht geroepen voelen om iets voor het algemeen belang te willen doen:

Afdelingsbestuur Friesland'96 heeft minimaal 2 bestuursleden nodig;

Bestuur FrieseFondclub zoekt nog bestuurders;

Bestuur Frisia zoekt nog bestuurders.

Zoals al vaker aangegeven. Op social media hebben wij veel kritische liefhebbers en daarom ook de oproep naar m.n. deze personen. Meld u aan!

 

< Terug