Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Zondag 1 november 2020. Stand van zaken.
1-11-2020
 
Het is rustig om de hokken...

Het is rustig om de hokken. Een periode breekt aan welke ik altijd de minst leuke vind. Korte dagen en in schemer de duiven verzorgen. De duiven hebben hier nog steeds open hok. Omdat ik de klok aan heb kan ik zien dat er nog vrij veel duiven even naar buiten gaan voor een rondje. Ze zijn wel op hun hoede want mij een klein beetje onraad weten ze niet hoe snel ze in het hok moeten zitten.

Zoals elk jaar ben ik met mijn jonge duiven naar Gert Jan Beute geweest. Buiten het gegeven dat ik het altijd gezellig vind bij Gert Jan heb ik veel aan zijn adviezen en kennis over de bouw en afstandgeschiktheid van de duif. Van de 37 jonge duiven was er 1 die niet aan de minimale eisen voldeed, maar de rest was prima van bouw. Omdat ik mij richt op de dagfond wordt met de selectie m.n. gekeken naar afstandgeschiktheid.

De selectie is dus volop aan de gang. Daarnaast, tegen de plannen in, ook nog een duif aangeschaft. Dit keer bij Theo Pander uit zijn Sebastiaan. Theo is een liefhebber uit de top van Friesland die een prachtig stam duiven heeft. Ik houd hem al een tijd in de gaten en vind het m.n. knap dat hij het hele jaar vrij constant speelt (ook al vindt hij dat niet altijd als je zijn site leest). Maar goed, ik ben erg blij met deze prachtige duivin.

Prive/werk is op dit moment niet in balans. Om alle ballen in de lucht te houden loop ik voor mijn gevoel op de tenen en dat is iets waar ik mij op dit moment over bezin. Er zullen een aantal keuzes gemaakt moeten. De duiven gaan niet weg, maar of op het werk of in mijn prive leven zal ik taken moeten afstoten om wat relaxter te kunnen leven. Ook hier geen overhaaste beslissingen.

< Terug