Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken zondag 13 december 2020.
13-12-2020
 
Korte dagen maken het verzorgen van de...

Korte dagen maken het verzorgen van de duiven lastig. In het weekend kan de 'schade' dan weer ingehaald worden door even flink schoon te maken. De mindere periode zoals ik vrijwel elk jaar aangeef is aangebroken.

De doffer en duivinnen zijn inmiddels gescheiden en krijgen om de dag open hok. Alleen als het mistig is/blijft houd ik ze binnen. Daar heb ik al zoveel ellende over gehoord rond deze tijd. Hokken die vrijwel hun hele kolonie kwijt raken. Vreselijk.

Helaas is de verdelig man vrouw uit balans. Het was altijd zo dat ik ruimte had voor 20 dames en 24 heren. Nu is het zo dat ik 32 dames heb zitten en 23 heren. De oplossing is ook gevonden door een afdeling die bestemd is voor de heren om te bouwen naar een verblijf voor de dames. Bij mij presteren de dames meestal ook iets beter dan de heren dus op zich komt dit ook wel goed uit. Betekent wel dat er nog een aantal heren 'uit' de selectie gehaald gaan worden en thuis blijven als partner.

De afgelopen weken ook nog even geinvesteerd in nieuwe manden (van der Linde, Zwartsluis) en een aantal bonnen gekocht van liefhebbers die ik al jaren sterk vind vliegen. Daarnaast nog even langs de duivenarts geweest voor controle (alles oke) dus ik ben er al met al aardig mee bezig.

Deze corona tijd heeft als 'voordeel' dat ik niet met de sportende kinderen op pad hoef en niet door het hele land reis voor mijn werk. Hierdoor heb ik in de avonduren en in weekenden wat meer tijd voor mijzelf. Deze benut ik vooral door zelf actief te blijven door te mountainbiken en vele kilometers te wandelen. Bevalt mij erg goed en dit zal ik na de corona perikelen blijven doen.

 

< Terug