Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken zaterdag 2 januari 2021.
2-1-2021
 
Andere bezigheden...

Andere bezigheden op dit moment. De duiven krijgen een minimale verzorging en dat is vrijwel standaard rond deze tijd van het jaar.

Op het werk is het sinds het corona gebeuren druk. Je hoort van mensen dat de wereld voor hun aardig is veranderd sinds de corona en dat is hier ook zo. Alleen is het er niet rustiger op geworden. Waar je in dat geval op moet letten is dat je tijd pakt voor ontspanning. Dat doe ik m.n. door te mountainbiken en te wandelen. Hiervoor heb ik voor mijzelf een aantal doelen gesteld die maken dat ik tijd vrij moeten maken om deze doelen te behalen. Dit doe ik al een aantal maanden en dat gaat zeer goed. Hierdoor komen de duiven niet op plaats vijf of zes, maar op plaats zes of zeven. Presteren met de duiven is leuk, maar ik merk dat het verzorgen van de duiven en het bij huis trainen van de duiven mij meer plezier geeft dan de vluchten. Ook zou ik nog wel wat andere vogels willen hebben. M.n. parkieten vind ik prachtig. Als ik lang huizen fiets met volieres valt het mij altijd op hoe een vrolijke boel die beestjes er van maken.

Wat mij in deze corona tijd het meest zorgen baart is het welzijn van de jeugd. Ik heb er hier drie zitten en zie wat met wat voor beperkingen zij te maken krijgen. Met name het sporten wordt erg gemist. Gelukkig wordt er nog wel getraind. Hieronder de trainingsactiviteiten van mijn zoon in 2020:

325 actieve dagen, 700 trainingsuren en 21.137 kilometer gefietst op racefiets of MTB.

Wat een motivatie en dat voor iemand van 16 die nog geen zicht heeft op een wedstrijd door al deze omstandigheden. Knap hoor.

Dan op eigen hok. Zoals het nu lijkt worden de duiven over een week gekoppeld. Zo rond de 60 jongen wil ik kweken dit jaar. Iets minder dan vorige jaren. Deze jonge duiven zullen pas tijdens de natour en taartvluchten worden gespeeld. Dit bevalt mij super.

Komende weken zal ik proberen de site up to date te maken. Er staat nog wat oude foto's op en een aantal kweekduiven die staan vermeld zijn inmiddels vertrokken. Werk aan de winkel dus.

< Terug