Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Voorbereidingen voor seizoen 2021.
28-3-2021
 
De afgelopen dagen ben ik tweemaal met de duiven...

De afgelopen dagen ben ik tweemaal met de duiven op stap geweest. Vrijdag onder prima omstandigheden heb ik ze aan het eind van de ochtend gelost in Steenwijk. In totaal zo'n 20 km vermoed ik. Het verloop was matig en op het eind van de dag was er nog een jaarling doffer achter en een jaarling duivin was gewond thuis gekomen. Omdat de tijd dringt er geen tijd is om de komende week op pad te gaan, gisteren nogmaals de duiven naar Steenwijk gebracht. Dit keer was het verloop beter en was 's avonds alles weer thuis. Ook de jaarling doffer die vrijdag achter was gebleven kwam zaterdag middag thuis. Helemaal leeg gevlogen. Die heeft z'n tijd nodig om op te knappen.

De komende dagen verwachten ze prachtig weer, maar richting het weekend wordt het een stuk kouder. Vrijdag kunnen wij zoals het nu lijkt inkorven voor de eerste trainingsvlucht. De week erop volgt dan alweer de officiele aftrap 2021. In totaal zitten hier 50 vliegduiven waarvan 27 duivinnen en 23 doffers. Het grootste deel is jaarling (30) en de overige duiven (20) zijn twee tot zes jaar oud. Het aandeel jaarlingen is wat te hoog. Deze duiven vliegen alleen de vitesse en midfondvluchten. De oudere duiven gaan naar mijn favoriete dagfond vluchten. Al jaren probeer ik wat meer oudere duiven op het hok te krijgen voor de dagfond, maar tot nu toe lukt dat niet zo goed. Nu met met deze grote lichting 2020 duiven moet dat toch eens lukken (in 2022).

Met de jonge duiven gaat het prima. Zo'n zestig zijn er gespeend. Ik verwacht deze week ze voor het eerst los te kunnen laten. Altijd een spannend moment.

Bij de kwekers komen op dit moment de eieren van de derde rond uit. Hiervan zijn nog een aantal beschikbaar voor de verkoop. BIj interesse kijk maar onder het kopje kweekduiven en neem contact op met marcelvanzanden@ziggo.nl

< Terug