Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Vervolg eerste vitesse vlucht.
21-4-2013
 
De dag na de eerste vitesse vlucht...

De dag na de eerste vitesse vlucht is het spannend of de duiven die gisteravond nog niet thuis waren alsnog thuis geraken. Nu, om negen uur heb ik al drie van de zeven achterblijvers thuis. Valt mij mee want ik had er een hard hoofd in. Koude nachten lijken mij geen goede omstandigheden om buiten te verblijven. 

Update:

12.00 uur: 71 thuis. Nog 3 te gaan.

21.00 uur: 72 thuis. Nog 2 onderweg. 

De eerste vitesse vlucht is voor mijn marathon vrienden niet zo lekker verlopen. De scherpte is er nog lang niet volgens mij. Ik denk dat ze met elke duif meevliegen die ze onderweg tegen komen. Eerst iedereen thuisbrengen en dan aan je zelf denken. Goed karakter natuurlijk, maar in juni en juli (als het er om gaat) graag rechtstreeks naar huis! 

Henk en Dolf gefeliciteerd met deze overwinning. Mooi resultaat na lastig begin van het seizoen.

De uitslag van de vereniging:

Uitslag Gennep

Wel twee doffers tijdelijk uitgeschakeld. De ene is een week weggeweest en de ander (met de mooie naam Piepert) kwam vanmorgen vrijwel zonder staart thuis. Zijn duivin, mijn beste marathon duif Miriam, zat met smart te wachten op haar vriend. Zij kijkt niet naar een staart meer of minder. Ook ik ben heel erg blij met zijn thuiskomst. Het is zo'n duif die altijd aanwezig is in het hok. Die wil je al helemaal niet missen. Direct de sfeer uit het hok verdwenen. 

De kweek gaat zoals altijd. Meevallers en tegenvallers. Enkele (oude dames) die nog steeds geen ei hebben gelegd en enkele koppels die inmiddels aan hun tweede broed zijn begonnen. Nog maar twintig jongen geringd dus we kunnen nog even doorkweken voordat de teller op vijftig staat. 

De kwekers liggen nu heerlijk met hun kont in het bad (mooie tekst Gert Jan Beute). 

 

< Terug