Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Alle duiven thuis van trainingsvlucht afd. Friesland.
23-4-2013
 
Niet op de dag zelf of op de dag na de vlucht...

Niet op de dag zelf of op de dag na de (trainings)vlucht vanuit Zutphen waren alle duiven thuis, maar acht dagen later is dat wel het geval. Met dank aan de heren Taekema uit Friesche Palen en de heer Bouw (Gerard) uit Nunspeet. 

De doffer uit 2011 die in Friesche Palen is binnen gelopen heb ik zaterdagmiddag opgehaald. Een beetje aan de magere kant, maar het valt nog mee. Vreemd is het wel dat een duif die als jaarling tweemaal Orleans en eenmaal Tours heeft gevlogen het jaar daarop moeite heeft met Zutphen. 

Het jaarling duivinnetje dat vorige week dinsdag bij de heer Bouw in Nunspeet binnen was gelopen heeft daar een puike verzorging gehad. Volgens de heer Bouw was ze erg mager, maar na een zestal dagen het duivinnetje op en top te verzorgen heeft het duifje zondag toch thuis weten te geraken. 

Beide heren bedankt. Ik kan dat erg waarderen en zorg zelf ook altijd goed voor de duiven die hier binnen lopen. Hiervoor heb ik  een hokje in de garage gemaakt die in de zomer meestal vol zit met aanvliegers. Alle duiven meld ik bij de eigenaar en worden direct voorzien van water en voer. Zou iedereen moeten doen!

 

 

< Terug