Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Duivendokter
2-5-2013
 
Gisteravond met de duiven naar de duivendokter geweest ...

Gisteravond met de duiven naar de duivendokter geweest. Eenmaal in de zes weken ga ik naar de heer Mariën met een handvol duiven voor controle. Gisteravond had ik vijf oude duivinnen mee en ze zijn volledig gezond bevonden. Volgens Mariën stonden ze er goed op. Op mijn vraag of dat drie maanden vol te houden is kreeg ik het droge antwoord: waarom niet. Dat is nu precies wat mij aanstaat bij deze man. Ik maak mij druk over allerlei kleine dingetjes en hij zet je iedere keer weer terug op aarde. Deze bezoeken aan de duivendokter doe ik nu zo’n anderhalf jaar en in die tijd is er nog nooit iets voorgeschreven tegen het geel, ornithose o.i.d. Dit ondanks het feit dat ik de duiven geen ontsmettingsmiddel of geelkuur geef.


Gistermorgen ook nog even naar Staphorst geweest. Voer en dergelijke gehaald bij Dick Vogelzang (en zijn nieuwe hok bekeken) en daarna op de koffie bij Roelof Coster. Een echte duivenman die Coster. Als je (zoals ik) nog iets wil leren op duivengebied, dan moet je naar Roelof gaan. Tips en trucks die ik in ieder geval opsla op mijn harde schijf.


Vanmorgen nog naar Coen Brugman geweest te Rutten. Ik heb namelijk een duivin van hem te leen en de eerste twee jongen die ik hieruit gekweekt heb zijn vanmorgen naar Coen gebracht. Er liggen nog jongen en twee eitjes en die mag ik behouden. Mooie manier van samenwerken. Hopelijk hebben wij hier alle twee profijt van. 

< Terug