Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Dag van inkorven Sint Truiden
3-5-2013
 
Vandaag de duiven inkorven voor de derde...

Vandaag de duiven inkorven voor de derde vitesse vlucht van dit jaar. De duiven gaan naar Sint Truiden, voor mij 250 kilometer. Zoals het nu lijkt, dan gaan er 69 duiven mee. Vier uit de categorie ziek, zwak en misselijk blijven thuis en gaan volgende week weer rustig beginnen vanaf Wijchen.  De verliezen tot nu toe vallen mij niet tegen. In oktober 2012 de klep van het duivenhok afgesloten voor de winter en toen had ik 77 vliegduiven zitten voor het seizoen 2013. Nu zijn daar nog 73 van over en dan valt de schade (in mijn ogen) mee.
Het weer voor morgen is als ik alle weersites bekijk nog niet helemaal duidelijk. De ene heeft het over droog en licht bewolkt en de ander heeft het over geheel  tot zwaar bewolkt met buien. Wel hebben ze het vrijwel allemaal over (stevige) wind uit het westen. Dat is voor de vitesse spelers in deze hoek van de afdeling wel prettig. De kans op een afdelingsoverwinning is dan aanwezig.


Het trainen van de duiven was gisteren prima. Zelfs de doffers hadden er veel plezier in en zijn in totaal (door omstandigheden van de baas) ruim twee uren aan het spelen geweest boven en om het hok. Prachtig gezicht trouwens en daar gaat het ook om als  je wilt genieten van de hobby.

Net thuis van het inkorven. Ik heb inderdaad 69 mee en in de vereniging in totaal 668 duiven. Mooi aantal duiven dus bij deze bloeiende vereniging!

 

< Terug