Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Doffers in de stress.
7-5-2013
 
Gisteravond de doffers in de stress...

Gisteravond de doffers in de stress. Oorzaak weet ik niet precies, maar het kan zijn dat een waterballon van de kinderen ze heeft doen laten schrikken. Gevolg is wel dat ze niet wilden landen op het hok en dat ze door zijn blijven vliegen. Om kwart voor tien ben ik maar naar binnen gegaan want het werd al aardig donker en de heren kozen er voor oom buiten te verblijven. Vanmorgen liepen ze achter huis op de tegels. Ik heb het klepje open gezet en zo nu en dan loopt er een duif naar binnen. Er missen nog wel een aantal maar daar doe je niets aan. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Van dit soort acitiviteiten wordt ik overigens niet zo vrolijk. 

Oscar Poutsma heeft gisteravond mijn jongen meegenomen naar de dierenarts voor de paramyxo enting. De eerste 19 jongen zijn dus klaar om de wereld te gaan verkennen. Waarschijnlijk gaan ze begin volgende week voor het eerst los. 

Update 20.30 uur: alle doffers zijn weer thuis. Vanavond de duiven maar weer gewoon los gehad en dit ging nu zonder problemen. 

< Terug