Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Dag van inkorven Bohain en Wychen.
9-5-2013
 
Vandaag korven we in voor de eerste...

Vandaag korven we in voor de eerste midfond vlucht van 2013. Losplaats Bohain voor mij 387 kilometer. Tevens is er vanavond de mogelijkheid om in te korven voor een trainingsvlucht vanuit Wychen, voor mij 136 kilometer. Op de midfond vlucht gaan zo´n 68 duiven mee zoals het nu lijkt en op de trainingsvlucht vanuit Wychen worden de vier overige duiven ingezet. 

Het weer voor komende is wisselvallig. In ieder geval (daar lijken de weermensen het wel over eens) harde wind. En aan die harde wind heb ik nu net een hekel. Vind het helemaal niets en ik heb wel eens het gevoel dat de harde wind de veroorzaker is van gewonde duiven. 

Het trainen van de oude duiven is prima. Duivinnen trainen niet zo lang meer (ongeveer een uur), maar de doffers maken dit weer goed door zich behoorlijk uit te sloven. De vrijheid die ze krijgen sinds enkele weken doet ze goed zo lijkt het. Afwachten komend seizoen of dit ook werkelijk zo is. 

De duiven zitten in de auto. Losplaats blijkt Vervins te worden in plaats van Bohain. In totaal heb ik 67 duiven ingekorft voor Vervins en 5 zijn er naar Wychen. In de vereniging 458 duiven voor Vervins en 92 voor Wychen.

 

< Terug