Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Dag van inkorven Pommeroeul.
17-5-2013
 
Vandaag de duiven inkorven voor de midfond vlucht...

Vandaag de duiven inkorven voor de midfond vlucht vanuit Pommeroeul. Dat is voor mijn duiven 332 kilometer. Van de 71 vliegduiven die hier nog aanwezig zijn, gaan er vermoedelijk 67 mee. Vier blijven er dus thuis en die pakken het programma volgende week weer op. 

Het trainen van de duiven afgelopen week was prima. Duivinnen konden het uren volhouden en maakten vreemde capriolen in de lucht en de doffers vermaakten zich op en rond het hok ook prima. Ook gisteravond in de volle regen hebben ze prima gevlogen. De duivinnen gaan na het trainen altijd direct het hok in, maar gisteravond gingen ze eerst nog even met de vleugeltjes omhoog op het dag zitten te genieten van het zachte water. Is het wijsheid om de duiven te laten vliegen in de regen. Ik weet het niet, maar volgens mij boeit het ze totaal niet en als ze het niet leuk vinden, dan gaan ze maar naar binnen. Klepje staat namelijk gewoon open.

Het weer van morgen: Eerlijk gezegd, ik zou het niet weten. De slechte voorspellingen deze week zouden best eens mee kunnen vallen en anders laten ze de duiven maar staan. Zondag is er weer een dag. Grappig dat sommige mensen nu al bezig zijn met de vluchten van volgende week. Met name omdat er op donderdag ingekorfd moet worden. Lekker makkelijk, dat houden van marathon duiven. Die geven niet om een nachtje meer of minder mand. 

In totaal 573 duiven in de vereniging. Mooi aantal. Zelf heb ik 66 in de strijd. Duivinnen waren prachtig, maar de doffers vielen mij verschrikkelijk tegen. Kijken of dat ook te zien is morgen (of overmorgen).

 

< Terug