Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Moeilijk, moeilijk
24-5-2013
 
Sta voor moeilijke beslissing.

Sta voor een moeilijke beslissing. Meedoen aan de vlucht vanuit Hapert, ja of nee. De twijfel heeft alles te maken met de moeizaam verlopen vlucht van afgelopen weekend vanuit Pommeroeul. Sinds vorig jaar kijk ik normaal gesproken niet meer naar het weer wat ze verwachten. Deed ik in het verleden wel en dat is mij slecht bevallen. Meerdere keren besloten om niet in te korven omdat het slecht weer zou worden. Vaak viel dit dus reuze mee en zat ik te balen. Vandaar dat ik vorig jaar heb besloten om niet meer naar het weer te kijken.

Ik verwacht zo'n dertig duiven in te korven voor de vlucht vanuit Hapert (193 km). De duiven die vorig weekend niet op zaterdag thuis zijn gekomen mogen een weekend uitrusten. 

 

Update 20.45 uur: Het zijn er inderdaad dertig geworden. In de vereniging enkele liefhebbers die hebben besloten om dit weekend geen duiven te spelen. Daardoor een behoorlijk aantal duiven minder dan vorige week in de vereniging. 256 zijn er ingekorfd om precies te zijn. Nu hopen op een goed verloop morgen zonder verliezen.

Heb vanavond ook nog een jaarling doffer thuis gekregen van Pommeroeul. Nog vier te gaan. Ik ben er erg blij mee, want het was een favorietje van de baas. 

 

 

< Terug