Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken.
28-5-2013
 
Komend weekend een midfond vlucht...

Komend weekend een midfond vlucht vanuit Soissons. Donderdag inkorven voor een vlucht met een mooie afstand. Voor mijn duiven is het 450 kilometer.  Er gaan ongeveer 25 duiven mee en dat zijn grotendeels duiven die over een week of drie de mand in gaan voor Ruffec (890 kilometer). De twee Sint Vincent duiven gaan niet meer mee. Zij hebben nu ruim 1.600 kilometer aan trainings vluchten gehad en mogen uitrusten zodat ze 11 juni ingekorfd kunnen worden voor de ongeveer 1.180 kilometer.


Het trainen van de oude duiven is niet echt geweldig, maar het ze glimmen als parels. Komt vast door het prachtige weer. Doet de duiven goed.  Komend weekend krijgen alle vliegduiven een geelpil. Ze hebben voor het laatst iets tegen het geel gehad vorig jaar juli. Ik doe dit voor de zekerheid want de grote vluchten staan voor de deur. Dan mogen ze gewoon niets mankeren.


De jongen bloeien ook op bij dit weer. Ze spatten ’s morgens het hok uit en zijn tijden weg. Dit kost wel veren want van de 22 gespeende duiven zijn inmiddels 2 verloren gegaan. Er liggen nu nog zo’n 25 jongen in de schotels van het kweekhok. Volgende week worden de meesten daarvan gespeend. Dan raakt het jonge duiven hok alweer aardig vol. 

< Terug