Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken.
5-6-2013
 
De voorbereiding voor de vitesse vlucht vanuit...

De voorbereiding voor de vitesse vlucht vanuit Sint Truiden (253 klm) is in volle gang. De duiven trainen heel goed. M.n. de doffers zijn in goede doen en zijn geruime tijd uit beeld. Dit is bij mij bijzonder te noemen want normaal gesproken maken ze er niets van. Komend weekend dus Sint Truiden en de verwachting is dat we prachtig weer krijgen. Ik heb er nu al zin in. In totaal komen gaan er zo'n 56 duiven mee. De twee duiven die naar Sint Vincent (1179 km) gaan blijven thuis want die moeten dinsdag al op transport. Ook blijven er een aantal doffers thuis die naar Ruffec gaan. De duivinnen die naar Ruffec gaan moeten wel mee komend weekend. Bij de dames is een weekend vrij een garantie op narigheid. Het onderling paren is dan een zekerheid. 

Afgelopen zondag heb ik de vliegduiven allemaal een geelpil opgestoken. Dit omdat de fondvluchten voor de deur staan. Samen met mijn dochter alle duiven door de handen laten gaan. Enkele jaarlingen hebben inmiddels de eerste pen gegooid. De oudere duiven staan allemaal nog op de tien volle pennen. Dus dat gaat goed. Bij het opsteken van de geelpil bij de laatste duif zie ik een veerluis lopen. Dus: alle duiven weer door de hand en voorzien van enkele druppels anti-luis. Wat een leuk karweitje. Mijn dochter was er wel even klaar mee en kan geen duif meer zien.

Bij de jongen gaan het niet zo lekker. In totaal nog maar 21 jongen in het hok, De duiven die ik bij zet verdwijnen als sneeuw voor de zon. Andere jaren ga ik altijd op dezelfde manier te werk en is dit nooit een probleem. In totaal heb ik nog ruim 25 jongen bij de kwekers liggen en die kan ik de komende twee weken spenen. Hopelijk blijven die wel. Moet wel wat overhouden natuurlijk. 

< Terug