Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Klaar voor Sint Vincent 2013.
10-6-2013
 
De twee duiven die naar Sint Vincent gaan hebben...

De twee duiven die naar Sint Vincent gaan hebben vandaag voor het laatst getraind. Zowel de duivinnen als ook de doffers gingen flink te keer. Prachtig gezicht met op de achtergrond de hollandse lucht.  De twee duiven die het moeten doen zijn: 10-336 met de naam Kleine Jelle. Ouders komen rechtstreeks van Jellema (08-334 en 08-337 kijk onder kwekers voor foto's en stambomen) en de 09-572 (ouders komen ook rechtstreeks van Jellema (07-513 en 08-179 zie onder kwekers)).

Kleine Jelle is vorig jaar twee maal meegeweest op de marathon. Toen wist hij beide keren prijs te vliegen vanuit Albi (1.055 km) en Cahors (1.041 km). Het viel mij steeds op dat meneer super fit was bij thuiskomst. Hij heeft wel reden om als de brandweer naar huis te vliegen want hij heeft inmiddels drie broedbakken. Afgelopen weekend was hij alweer bezig om ook broedbak nummer vier in te nemen. Misschien een extra stimulans.

De duivin van 2009 heeft eenmaal prijs gevlogen vanuit Montpellier (1.054 km). Hier heb ik minder vertrouwen in moet ik zeggen, maar je moet nu eenmaal nooit op 1 paard wedden. Misschien kan ze nomaals verrassen.

Doel op deze vlucht: Een duif die prijsvliegt in het NIC. Dan is deze missie geslaagd en gaan we door ons richten op Ruffec. Daar heb ik zo'n 15 duiven voor zitten.

< Terug