Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Ruffec.
22-6-2013
 
De duiven in Ruffec zijn gelost...

De duiven in Ruffec (890 kilometer) zijn gelost om 08.15 uur. Persoonlijk ben ik blij dat het een ochtendlossing is. Waarom? Vind ik leuker dan een middaglossing. Mijn voorkeur gaat daar naar uit. Helaas zit er maar 1 officiele ochtendlossing in het programma van de marathon vluchten. Let op, is persoonlijk. Helaas is deze ochtendlossing het gevolg van slechte weersvoorspellingen. Dat is dan weer minder leuk. Maar goed, we wachten af hoe het weer zich vandaag gaat ontwikkelen. De wind hebben ze mee dus ik verwacht, mits redelijk weer onderweg, dat ze aan het eind van de middag komen. Vanavond klepje dicht? Dat zou wel een opsteker zijn!

Update 10.45 uur: Zie op facebook weer allerlei discussies ontstaan tussen voor en tegenstanders van deze ochtendlossing. Misschien moeten we bij alle vijf of zes marathon vluchten een onderscheid aanbrengen. Dus gewoon in dezelfde auto. Practisch gezien links de ochtend lossing en rechts de middag lossing. De lossingsverantwoordelijken hebben dan 1 vaststaande opdracht. Links 's morgens lossen en rechts 's middags lossen. Liefhebbers moeten zelf van te voren kiezen. Misschien denk ik te simpel. Zal wel weer. 

Update 14.45 uur: Ik heb net even met de honden gelopen. Ruim een uur. Alleen maar regen gehad. Koud is het niet. Zou mij niet verbazen als de snelheden vanmiddag een stuk lager liggen dan die van vanmorgen. 

Update 15.29 uur: Schrik mij rot. Komt een duif aan. Blijkt de laatste te zijn van de vlucht vanuit Tongeren. Je weet ook wel dat het niet een duif van Ruffec kan zijn, maar toch. Hart stond even stil. 

Sector 1 duiven(Bordeaux) maken 1787 meter per minuut. Zou hier 16.30 uur moeten zijn, 

Aankomsten:

Regen, regen en nog eens regen.

16.48 uur eerste duif. 2010-344 (Jellema x Kiekebelt). Derde melding NIC Noordwolden (314 duiven). In sector 4 bij de eerste vijftig. Prima. Maar dan is het stil. 

19.37 uur de tweede duif. 

20.32 uur de derde duif.

 

< Terug