Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Inkorven Orange 2013.
10-7-2013
 
De duiven voor Orange zijn ingekorfd...

De duiven voor Orange zijn ingekorfd. In totaal 13 stuks uitgezocht voor deze ochtendlossing van 988 kilometer. Wel een aantal duiven ingekorfd die niet op het lijstje stonden en ook een afvaller. De twee duiven die zijn toegevoegd aan het team zijn een broer en zus van 2011. Het zijn fijne duiven, maar super druk. En daar heb ik een verschrikkelijke hekel aan. Het viel mij op de laatste dagen dat ze nog drukker zijn dan anders. Lijkt mij een verzoek om ingekorfd te worden. We zullen zien of zij zich vrijdag ook druk maken met het thuis komen en vrijdagavond thuis geraken. Dan worden we weer vrienden. 

Een afvaller is een duivin van 2010. Het zou mijn aangewezen zijn, maar volgens mij moet mevrouw een ei leggen. Dus thuis gelaten. Moet volgende week maar naar Tours. 

Het trainen van m.n. de duivinnen is waardeloos. Heeft natuurlijk te maken met de laatkomers van Chateauroux. Maandag en dinsdag nog duiven thuis gekregen en die zijn niet in top conditie en verstieren het trainen behoorlijk. Eingenlijk moet je die duiven even een aantal dagen isoleren van de groep. Leermomentje.

Vrijdag inkorven voor de trainings vlucht vanuit Wychen. Ik doe de oude duiven mee die naar Tours gaan. Kunnen ze nog even de vleugels strekken.

< Terug