Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Africhten jonge duiven
30-7-2013
 
Het africhten van de jonge duiven is...

Het africhten van de jonge duiven is weer begonnen. Ik vind dat zelf een noodzakelijk kwaad en beleef ook geen plezier aan dit onderdeel van de duivensport. Wat een gedoe altijd. Ik heb ook altijd het idee dat de lucht betrekt op het moment dat ik mijn jongen pak en als ik eenmaal aan het rijden ben dat het lang zo helder niet is als dat ik dacht. Toch gaat het vrijwel altijd goed. Geen of weinig verliezen en bij vier maal africhten geloof ik het wel.

Gisteren heb ik ze dus voor het eerst weggebracht. Niet zo ver, maar het gaat om het idee. Bij thuiskomst vloog de hele koppel al om huis. Vanmorgen de duiven voor de tweede maal weggebracht. Dit keer naar Smilde, zo'n vijf kilometer (volgelvlucht) vermoed ik. Bij thuiskomst zat het hele spul alweer op het dak. Vreemd was wel dat ik een kwartier later alle jongen weer vertrokken waren. Ze zijn dus niet tevreden over de afstanden die ik hanteer bij het africhten waarschijnlijk en hebben zelf maar wat kilometers gemaakt. 

Nog twee keer africhten de komende dagen en dan is dat ook weer klaar. Ze gaan nog een keer naar Frederiksoord en nog een keer naar Steenwijk (volgens mij zo rond de 15 en 20 kilometer). Africhten op deze manier doe ik nu een jaar of vijf en de verliezen zijn altijd minimaal. Ook bij de eerste officiele (natour) vlucht. Perfect toch?

< Terug