Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Maandag 12 augustus 2013.
12-8-2013
 
Vanmorgen de jonge duiven voor de vierde maal...

Vanmorgen de jonge duiven voor de vierde maal afgericht. Van de 33 jongen die gistermorgen zijn afgericht zijn er 31 thuis gekomen en gisteravond heb ik deze jongen alvast in de mand gezet zodat ze ook hier aan wennen.
Om 10.45 uur heb ik ze los gelaten in Steenwijk. Ik vermoed dat het zo’n 20 kilometer is in vogelvlucht. Het weer was redelijk, maar het kan beter. Na een paar rondjes op de losplaats ging de koppel richting het zuiden. Dat dit geen probleem is, blijkt wel uit het feit dat ze maar een paar minuten later dan mij thuis waren.  Dit klusje is dus ook weer achter de rug. Dat africhten is niet mijn hobby.
Komende vrijdag gaan ze in de mand voor hun eerste vlucht. Losplaats wordt zoals het nu lijkt Zutphen. Komende dagen krijgen ze iets tegen ornithose door het drinkwater en misschien geef ik ze ook nog wel een geelpil. Voor zo’n eerste vlucht moeten de kopjes wel goed schoon zijn want volgens mij voorkom je hierdoor grote verliezen.
Ook gaan deze week de chipringen om de pootjes. Ze kunnen dan wel niet meekomen qua snelheid met de programma duiven, toch wil ik altijd weten welke duiven vlot komen. Voor de eigen administratie zeg maar. 

< Terug