Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

It sil heve
30-8-2013
 
Eindelijk is het zo ver...

Eindelijk is het zo ver. De jongen van 2013 gaan de mand in. Losplaats Hapert (193 km) als het goed is. In totaal 32 jongen afgelopen week een chipring omgedaan en een ornithose pil opgestoken. Overigens heb ik weer een proef gedaan. De helft een pil van merk A. en de andere helft een pil van merk B. Nu wil ik kijken of er komend weekend ook een duidelijk verschil is te zien. Afwachten. Er gaan overigens 30 mee vanavond. 2 relatief jonge duiven moeten wachten tot aan de taartvluchten. Komende weken moet ik die nog africhten.

De vewachting: Tja, geen idee. Het gaat er om dat ze terug moeten komen. De africhting is minimaal geweest (zoals altijd). Als er 26 thuis komen, dan ben ik tevreden. 

Eerst maar eens kijken of het weer morgen goed genoeg is om te lossen. Er is sprake van buien, die van noord naar zuid trekken. Lijkt mij voor de lossingscommissie niet het leukste weertype. Dus succes bij het nemen van een beslissing. Achteraf horen ze wel of het goed of slecht is geweest. Is ook wel een beetje Nederlands natuurlijk om achteraf te zeuren over beslissingen die anderen moeten nemen. Ik probeer daar niet aan mee te doen, maar dat valt niet altijd mee. 

Bij de oude duiven is het een bende. De hele week niet tijd vrijgemaakt om het hok schoon te maken. Dus dat ga ik nu maar even doen. Wel hebben ze elke dag een drietal uren open hok en staat elke dag een bad klaar. En ze glimmen als parels. Dit komt mede door het jong (van de kweekduiven) dat ze grootbrengen. 

Update 20.30 uur. In de vereniging in totaal 528 duiven ingekorfd. Mooi aantal. 

 

< Terug