Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Hapert 31 augustus 2013.
31-8-2013
 
De duiven zijn gelost...

De duiven zijn gelost te Hapert om 13.15 uur. Helaas wat later op de dag omdat het weer in het zuiden niet goed genoeg was. De duiven krijgen te maken met een pittig windje uit NW kracht 3-4. Hier in het noorden van het land is het regelmatig kracht 5. Nu ik dit typ (13.30 uur) regent het hier behoorlijk. Maar goed, als ik de lucht bekijk is dat ook zo weer over. Ik verwacht niet dat die van mij hoge snelheden gaan halen. Sterker nog, ik verwacht dat het na vier uur als de eersten kunnen komen een lang wachten wordt en dat we morgenvroeg ook nog een partij duiven kunnen vewachten. We zullen zien.

Vanmorgen om een uur of tien de twee (zeer) late jongen voor het eerst weggebracht. Bij thuiskomst waren de laatjes ook alweer van de partij. Ik wil deze twee goed opleren want mijn ervaring is dat onervaren duiven op de eerste taartvlucht wegblijven. 

De aankomsten van de wedvlucht Hapert:

16.33 uur de eerste

16.41

16.49

17.13

17.30

17.32 Vraag mij af of ik vanavond 10 thuis heb. Traag.

Update 21.00 uur: In totaal 11 jongen thuis gekregen vandaag. Triest. In de vereniging nog 25% van de duiven onderweg. Vooral de jongen met minimale ervaring zijn slecht gekomen. Wat is de oorzaak. Afstand, wind, gezondheid, kwaliteit?

Morgen komen er nog wel een aantal thuis. Morgenavond in totaal op 20?

 

 

< Terug