Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken donderdag 3 oktober 2013.
3-10-2013
 
Het sneeuwt hier op dit moment...

Het sneeuwt hier op dit moment hevig. Als ik in het hok van de oude duiven kom lijkt het volop winter. Een grote massa veren. De vloer is helemaal wit.  Het schoonmaken is dan ook geen pretje. Halverwege het hok denk je: waar ben ik aan begonnen. Het heeft geen zin. De duiven zien er ook niet uit. Bij de jongen is dit overigens wel anders. Die zijn al weer mooi aan het worden. Echte duiven. 

De jongen vliegen niet meer zoveel. Normaal gesproken liggen ze de gehele dag op het dak te relaxen, maar de laatste dagen gaan ze na de ochtendtraining direct naar binnen. Ze zullen daar hun redenen wel voor hebben. Misschien wel wat last van de roofvogel. Ik hoor dat er al aardig wat liefhebbers de laatste tijd last hebben van dit fenomeen. 

Morgen inkorven voor de derde taartvlucht van dit jaar. Losplaats zoals het nu lijkt Roosendaal. Voor mijn duiven 209 kilometer. Alle 17 gaan weer mee. Voor 16 duiven wordt het de vierde vlucht van het jaar en 1 gaat voor de derde keer mee. Het zijn dus nog vrij onervaren vliegers. 

 

 

< Terug