Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Stand van zaken donderdag 17 oktober 2013.
17-10-2013
 
Gisteravond naar de dierenarts geweest voor...

Gisteravond naar de dierenarts geweest voor controle. Altijd weer afwachten of de duiven gezond zijn. Ook dit keer was dat weer het geval. Goed om te weten natuurlijk. 1 maal in de zes weken komt Marien in de buurt en als het even kan dan sla ik niet over. Een man met veel kennis van zaken en hij blijft altijd rustig. Prachtig. 

De jongen van 2013 worden alweer mooi. Puur natuur gehouden zonder verduisteren e.d. en dan zijn ze deze tijd van het jaar al weer mooi in het nieuw. Van de laatste vlucht vanuit Hapert is er helaas 1 achtergebleven dus in totaal 15 jongen overgehouden. Andere jaren waren dat er meestal ruim 30. Dus wat dat betreft een slecht jaar. Hopen dat het volgend jaar beter gaat.

Voor de rest is het rustig in de hokken. Elke dag kunnen de vliegers gebruik maken van het bad. Vinden ze heerlijk. De oude duiven zijn nog lang zover niet als de jongen wat rui betreft. Voor het overige vind ik dit een wat mindere tijd van het jaar. Vochtige hokken en vroeg donker is niet mijn ding.

 

 

< Terug