Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Keek op de week 2013 week 42
20-10-2013
 
Keek op de week 2013 week 42

Maandag 14 oktober 2013 hebben wij onze najaarsvergadering van de vereniging gehad. Lekker op de fiets even naar Oosterwolde geweest.  Deze vergadering wordt altijd goed bezocht door onze leden. Weinig nieuws dit keer en we waren volgens mij in anderhalf uur klaar met vergaderen.
Dinsdag 15 oktober 2013 ben ik naar Arie Dijkstra geweest. Hier heb ik een aantal prachtige jonge duiven uit de kwekers  gehaald.  Zoals het  nu lijkt vier duivinnen en twee doffers.  Even gezellig aan de keukentafel gezeten en over van alles en nog wat gesproken.  Arie is een man met veel kennis en daar maak ik graag gebruik van.
Woensdag 16 oktober 2013 ben ik naar Mariën geweest. In totaal vijf duiven laten onderzoeken en ook wat mest meegenomen. Alles was weer prima.
Vrijdag 18 oktober 2013 heb ik mijn kweekduiven laten enten tegen paramyxo. Dit omdat er bij verschillende liefhebbers duiven zijn gehaald en om ellende te voorkomen maar besloten het hele spul te laten enten.
Zaterdag 19 oktober 2013 ben ik weer eens aan het klussen geweest in het hok. Dit maal aan de voorkant van het hok een aantal roosters geplaatst zodat er frisse lucht naar binnen kan stromen. Nu is dat misschien niet nodig omdat de ramen allemaal open staan, maar in de zomer sluit ik de ramen en dan is toevoer van frisse lucht niet overbodig.  ’S Avonds op de fiets naar Noordwolde geweest. Daar was een barbecue georganiseerd door het Nationaal  Inkorf Centrum.  Ook dit jaar was het weer een gezellig gebeuren en de organisatie verdiend weer een pluim.  Om 21.30 uur op de fiets weer naar huis. Ruim 17 kilometer op volle snelheid naar huis. Geweldig.
Zondag 20 oktober 2013. De hokken vanmorgen weer uitgemest. Bad in het hok gezet en deze blijft  een paar dagen staan. Vinden ze heerlijk. De duiven zijn er deze week niet uit geweest. Lijkt mij niet zo handig want vooral de oude duiven zijn verschrikkelijk kaal.  Vliegt vast niet zo lekker.
 

< Terug