Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Keek op de week 2013 week 45
10-11-2013
 
Keek op de week 2013 week 45

Voordat ik het over de afgelopen week ga hebben wil ik nog even terug komen op week 44. De week van de harde wind. Die harde wind heeft er namelijk voor gezorgd dat de grote eikenboom bij de buren door de midden is en helemaal naar de vlakte gaat. Dit heeft gevolgen voor mijn hok. Ik ga nu meer zon (ochtend) op mijn hok krijgen en volgens mij  is dat niet verkeerd. Toch heeft het ook nadelen. De roeken zaten namelijk altijd in die boom te schreeuwen en volgens mij waren het goede beveiligers voor mijn duiven als het om de roofvogel gaat. Maar even kijken wat het gaat worden komend jaar.


Deze week druk geweest met de laatste aanpassingen aan de lucht toevoer in het vlieghok. Ik heb deze ook direct marterproof gemaakt. Dat is eigenlijk het meeste werk. Ook al bezig geweest met het aanpassen van het kweekhok. Heeft niet zoveel haast.
Zaterdagavond alle kweekduiven een wormtablet en druppels gegeven tegen de luizen. Ik heb  maar een paar veerluizen kunnen vinden, maar ik heb ze liever helemaal luis vrij. Ook het hok (naden en kieren) ingespoten om  eventuele bloedluizen uit te schakelen.  De kweekduiven als ook de vliegduiven zitten gewoon bij elkaar.  Dit heb ik vorig jaar ook gedaan en het viel mij op dat ze (door het achter elkaar aan rennen) niet vet worden.  In het verleden had ik de geslachten wel gescheiden in de winter en dan leken het soms wel plofkippen. Daar werd ik niet vrolijk van en dus bevalt mij dit prima. Ze liggen wel veel te kroelen, maar ik vind maar heel soms een ei.


De vliegduiven komen helemaal niet meer los en staan gemiddeld nog op twee oude pennen. Geen problemen gehad tot nu toe met vieze ogen o.i.d. Dit ondanks de open ramen en de stevige wind die soms door het hok raast. Op het oog een gezond stel.
 

< Terug