Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De kweek (stand van zaken 11 februari)
11-2-2014
 
De kweek gaat tot nu zeer voorspoedig. Van de ...

De kweek gaat tot nu toe zeer voorspoedig. Van de achttien koppels in de kweekboxen hebben er 10 februari (dus negen dagen na koppeling) al dertien eieren. Boven verwachting. Komende zaterdag zijn we twee weken onderweg en het zou, voor mijn doen, uniek zijn als alle achttien koppels dan eieren hebben. 

In het verleden ging dit vele malen minder voorspoedig. De kweekduiven werden dan gewoon losgelaten in het kweekhok en zoek het maar uit. Resultaat: vele koppels die niet of heel laat op eieren kwamen. Dus je haalt er niet uit, wat er in zit. Dom natuurlijk, maar blijkbaar het ik daar iets van geleerd. 

Voor de rest is het hier een gekkenhuis geweest de afgelopen dagen. Twee verjaardagen (vrouw 45 en zoon 8), tennistoernooien, paardrijwedstrijden enz. Ik was blij als er een paar minuten tijd was om in het duivenhok te bivakeren. Gelukkig is er nu weer wat meer tijd voor de hobby. 

Op dit moment verkoopt Gert Jan Beute al zijn oude duiven (2012 en ouder). Prachtig natuurlijk als je op PIPA kunt verkopen. Gert Jan is er eerlijk in, hij wil geld maken. Gelijk heeft hij. 

 

 

< Terug