Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De kweek (stand van zaken na drie weken)
23-2-2014
 
Inmiddels drie weken verder en ik mag niet klagen.

Inmiddels drie weken verder en ik mag niet klagen.  Vooral het weer zit mee. De achttien kweekkoppels in de kweekboxen en de vier kweekkoppels in het jonge duiven hok hebben allemaal eieren.  Afgelopen woensdag de eieren van de kweekduiven onder de vliegduiven gelegd  en tevens gekeken of alles bevrucht was. Helaas was dat niet het geval. Van de vierenveertig eieren waren er in totaal acht onbevrucht.


Voor de rest nog steeds rustig in en om het hok. De vliegduiven komen nog niet los. Meestal wacht ik tot de tweede week van maart voordat de klep weer eens open gaat. Eerder geeft hier namelijk garantie tot problemen en het relatief laat loslaten van de vliegduiven heeft hier nog nooit tot problemen geleid. Ik sta er altijd weer van te kijken hoe snel ze weer in conditie zijn en met gemak een aantal uren trainen. Ook nog nooit last gehad van vleug/gewrichts problemen.


Ook nog even de verkoping van Gert Jan Beute in de gaten gehouden. De opbrengst had ik hoger ingeschat. Hoor steeds vaker dat het te maken heeft met het feit dat de Chinezen niet meer zo happig zijn. Hoge invoerbelastingen e.d.


Verder nog veel voetbal gezien afgelopen weekend. Zaterdagavond met mijn oudste zoon naar Heerenveen- NAC geweest. Niet best. Slecht voetbal en een 0-0 stand tot gevolg.  Zondagmiddag was hij bij onze plaatselijke voetbalvereniging pupil van de week. Dat vond hij geweldig. De warming up, inschieten keepers, de aftrap en de bal bij de keeper van de tegenpartij in het net schieten deed hij met veel plezier. De hele wedstrijd mocht hij in de dug-out plaats nemen. Tussen de wisselspelers en de leider. Tot slot kreeg hij een bal met alle handtekeningen van de spelers.
 Het  gevolg van zo’n weekend is wel dat ik geen bal meer kan zien. 

< Terug