Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Prachtig weer.
9-3-2014
 
Het is toch niet te geloven. Vanmiddag was het ...

Het is toch niet te geloven. Vanmiddag was het meer dan 18 graden. En dat op 9 maart. Ik heb er erg van genoten en vooral de fietstocht door het bos richting Wateren was geweldig.  

Gisteren wel een erg druk dagje gehad. Eerst moesten de jonge heren en jonge dame sporten. Zie onderstaande foto. Zoon Etienne heeft een judotoernooi in Borger gewonnen en zoon Otto heeft de eerste voetbalwedstrijd van dit jaar gewonnen met 14-1. Dochter Juliette had een hardloop training. 

Gistermiddag hebben wij een waterbron laten aanleggen in de tuin. Ik had ook zo'n bron bij de boerderij en dat is mij altijd goed bevallen. Ondanks het hoge ijzergehalte zagen de duiven er altijd prima uit. Ga het ook hier proberen en anders maar weer gewoon water uit de kraan.

Met de duiven gaat het goed. De kwekers zijn nu aan het broeden (tweede ronde) Helaas waren er twee koppels die wederom de eitjes onbevrucht hadden. Ik ga deze koppels omwisselen. Misschien dat het helpt. Niet geschoten is altijd mis. Ook de eerste jongen voorzien van een ring. Inmiddels ruim twintig en als alles mee zit, dan kom ik in de buurt van de vijftig. Precies het aantal wat ik kan bergen in het jonge duiven hok.  

Komende week gaan de oude duiven ook los. Ze zitten nu al volop in de spoetnik rond te kijken, maar woensdag of donderdag moet het maar gebeuren. Zie er wel tegen op. 

Afgelopen week hebben wij de voorjaarsvergadering gehad van de vereniging. Op zich weinig nieuws onder de zon alleen is er komend jaar een grote wijziging binnen onze vereniging m.b.t. invliegduiven. Wij hadden in de vereniging de afspraak dat alle duiven over de inkorf antenne moesten en meededen aan de wedvlucht. Afgelopen maandag is er (helaas) besloten om dit niet meer te doen. Ik vind dit persoonlijk jammer, maar volgens mij was ik vrij eenzaam in deze gedachte en zoals het hoort, de meerderheid beslist.

Gisteren is ook nog de afdelingsvergadering geweest. Ik heb begrepen (was er zelf niet bij) dat het vliegprogramma en de nieuwe rayon (ccg) indeling is aangenomen. Met dat laatste ben ik erg blij. Eindelijk weer vliegen tegen de verenigingen uit Jubbega en Noordwolde. Dat leeft bij ons.

 

 

< Terug