Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Duiven komen al in hun ritme.
16-3-2014
 
Vandaag de duiven voor de zesde keer...

Vandaag de duiven voor de zesde keer los gehad. In totaal nog veertig aanwezig want de twee die dinsdag afwezig waren zijn niet terug gekomen. Ze beginnen inmiddels aardig te vliegen. Nog niet zo lang, maar dat hoeft van mij ook niet. Ze zijn nog volop bezig met het voeren van de jongen en dat kost energie genoeg. 

Met de kweek gaat het nog steeds naar wens. In totaal nu dertig jongen voorzien van een ring en als het meezit, dan komen deze week de jongen van de tweede ronde uit. Beide rondes jongen mooi vlot achter elkaar dus.

Afgelopen week ook twee spoetnikken gehaald bij Habru te Doetinchem. Prachtig spul. Binnenkort komt er nog een voliere waar de derde ronde jongen in komt. Zij moeten volgend jaar fungeren als partner voor de vliegduiven. 

Hopen dat we de komende week zonder kleerscheuren doorkomen. Ik vind het maar niets met die dreiging van de roofvogel. Vanmiddag tijdens een wandeling door het weiland schoot nog een sperwer uit de bosjes. Ik kijken en ja hoor: weer een lijster minder. Zonde.

< Terug