Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Vermoeid.
19-3-2014
 
Nu de duiven negen keer achter elkaar...

Nu de duiven negen keer achter elkaar los zijn geweest (na een periode van vier maanden niets doen) en een aantal niet te verzadigen jongen groot gebracht moeten worden zie je dat de duiven moe worden. Na het trainen is de pijp helemaal leeg. Ik ga dan ook de duiven niet meer dagelijks los laten. Eens een dagje overslaan heb ik de afgelopen jaren altijd gedaan. Had ook nooit last van duiven met gewrichts problemen. Ik weet niet of dat de reden is, maar ga zelf maar eens vier maanden niets doen en dan elke dag hardlopen. Weet zeker dat je blessures krijgt.

Om het hok drukke bezigheden. Afgelopen vrijdag een kraan in de tuin gehad die allerlei struiken heeft verwijderd en ruimte heeft gemaakt voor de voliere. Vandaag zijn de tegels gekomen en daar ben ik de komende dagen wel zoet mee. Het wachten is dan op de voliere. Als het mee zit, dan komt die in april.

Gisteren en vandaag de wereld aan eierdoppen gevonden. De tweede ronde is dus aan het uitkomen. Altijd spannend, maar het lijkt goed. Over een zeven dagen weten we ongeveer op hoeveel jongen we dit jaar komen. Tot nu toe helemaal geen uitval onder de jongen. Alles gaat naar wens. Heel bijzonder en het wachten is natuurlijk op de eerste tegenvaller. Kan niet uitblijven.

 

 

< Terug