Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Weduwschap
22-3-2014
 
Vanmiddag de jongen die inmiddels een dag of twintig...

Vanmiddag de jongen die inmiddels een dag of twintig zijn met de schotels op de grond gezet. Dit terwijl de oude duiven hun rondjes rond het hok vlogen. Bij binnenkomst was dat wel even een rare gewaarwording waarschijnlijk. Ze hebben de jongen nog even kunnen voeren en toen zijn de duivinnen er bij weg gehaald. Zij zitten nu dus op weduwschap en krijgen een karig rantsoen. De doffers (achttien) moeten nu de jongen voeren. Zo doe ik dat al jaren en de doffers maken daar veel werk van. Ik hoor vaak mensen dat ze het eng vinden, maar dat is niet nodig. Gaat prima. De reden dat ik de jongen niet  bij de duivinnen zet is omdat een volle bak voer een slechte uitwerking heeft op de dames. Binnen de kortste keren gaan de dames die dan ruim in het voer zitten elkaar leuk vinden. 

Gisteren hebben Geert Dijkstra en ik de twee nieuwe spoetnikken opgehangen. Was niet zo'n lekker klusje in de regen, maar het resultaat is prima. Ik ben er erg blij mee. De duiven moesten er gisteren wel even aan wennen maar een dag later doen ze net of hangt die spoetnik er al jaren. 

De komende dagen maar even in de gaten houden hoe het met het trainen van de dames gaat. De ervaring leert dat als ze het op de heupen krijgen ze met gemak twee uren vliegen. Van mij hoeft dat niet. Ik ben met drie kwartier meer dan tevrenden. De doffers krijgen hier sinds vorig jaar gewoon open hok. Zonder verplichtingen want anders erger ik mij toch alleen maar. 

 

< Terug