Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

De Jager
27-3-2014
 
Afgelopen dinsdag kwam ik langs...

Agelopen dinsdag kwam ik langs het huis van degenen die het natuurbeheer hier in de omgeving doet. Hij kwam naar buiten rennen met in zijn hand twee ringen. Een vaste voetring en een knijpring. Hij had namelijk een dode, aangevreten duif gevonden achter in het land. Wat blijkt: het is een jaarling duivin van mij. De 13-746 helaas. Deze duif ben ik samen met een jaarling doffer twee weken geleden kwijtgeraakt toen ik de duiven voor het eerst los had. Ik was toen 's avonds acht van de tweeenveertig duiven kwijt. De rover heeft toen dus even paniek gezaaid.

Nu de duiven op weduwschap zitten trainen ze als de brandweer. Niet normaal. Elk jaar hetzelfde liedje hier. De duivinnen trainen minimaal anderhalf uur en de doffers komen in de buurt van een uur. Zonder vlag o.i.d. Ze hebben in het begin van het seizoen altijd een prima moraal wat dat betreft. Overigens hebben de doffers het niet gemakkelijk. De jongen staan de hele dag te bedelen om voer. Nog een paar dagen want zoals het nu lijkt gaan de jongen zaterdag of zondag naar het jonge duiven hok. Rust voor de oude heren.

Over de jongen gesproken: plaatjes zijn het. Totaal niet objectief maar kan mij dat schelen. Ik voorzie een mooie duiven toekomst. 

< Terug