Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Meevallers en tegenvallers
3-4-2014
 
Er zijn van die momenten dan zit het...

Er zijn van die momenten dan zit het verschrikkelijk mee. Neem nu die prachtige doffer (Zoon Tim, Olympiade doffer Hans Dekkers) waarbij de eerste en de tweede ronde eieren onbevrucht waren. Hij stond gekoppeld tegen een jaarling duivin (ook van Hans Dekkers) en op papier was dat een perfect koppel. Maar goed, het ging niet en dus werd de doffer gekoppeld tegen een andere duivin. Uitverkorene was de prachtige Konging Boekelo duivin van 2007 (uit 1e NPO Blois en 5e NPO Blois). Negen dagen later lagen er eitjes en na een week kon ik zien dat de eieren bevrucht waren. Ik was er al vanuit gegaan dat de doffer niet meer zou bevruchten dus dit was een prachtige meevaller. 

De eerste duivin van deze doffer heb ik ook overgekoppeld aan een andere (jaarling) doffer en ook daar liggen nu twee bevruchte eitjes. Wederom een meevaller. 

Dan nu de tegenvallers. Allereerst een kapot ei bij de dochter van Pieter Veenstra's Spartacus en vanmorgen zag ik dat de twee eieren van de Comb. De Wit doffer niet waren uitgekomen, Wel aangepikt, maar daar was het bij gebleven. Een aantal jaren geleden haalde ik dan de jongen uit het ei. Doe ik nu niet meer. Dat de eieren niet uitkomen zal ongetwijfeld een reden hebben. Daar moet ik me maar niet mee bemoeien.

Voor het overige gaat het prima. Afgelopen maandag de eerste (24) jongen gespeend. Maandagavond zijn twee jongen gehaald door de Comb. Silvius uit Oudehaske en de de oude duiven vliegen vrijwel elke dag een paar rondjes om het hok. Omdat er een overschot was aan duivinnen, zijn er nog een aantal uitgeselecteerd en in totaal zijn er nog 38 oude duiven aanwezig. Mooi aantal. Vorig jaar zaten er twee keer zo veel. Dat was niet leuk meer en soms dacht ik: wie loopt daar nu weer. Dan ben je mooi je overzicht kwijt dus. 

Met het africhten ben ik nog niet bezig geweest. Ontbrak mij simpelweg aan tijd. Gisteren zijn de duiven helemaal niet los geweest. Ik korf morgen dan ook nog niet in voor de trainingsvlucht vanuit (ik meen) Deventer. Wel is het de bedoeling dat ik de duiven zelf een aantal keren ga wegbrengen. Twee maal, daar blijft het hier vaak bij. Kijken of het gaat lukken de komende dagen.

 

< Terug