Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Eerste keer mand komend weekend.
10-4-2014
 
De duiven gaan morgen (vrijdag 11 april 2014) voor...

De duiven gaan morgen (vrijdag 11 april 2014) voor het eerst dit seizoen in de mand.  Dit voor een door de afdeling georganiseerde trainingsvlucht vanuit Duiven (112 km). Het zelf africhten is dit jaar erbij in geschoten. Geen tijd en ook geen zin. Het is dus gebleven bij die ene trainingsvlucht vanuit Steenwijk. Volgens mij is het ook vrij zinloos om de duiven zelf vaker weg te brengen want van de 38 oude duiven zijn er ongeveer 8 een jaar oud en de rest is van 2012 of ouder. Weten inmiddels prima waar het hok staat. 

Het trainen van de duiven neemt inmiddels weer extreme vormen aan. De duivinnen stonden vanmiddag ruim 2,5 uren in de lucht. Uiteindelijk heb ik ze naar beneden geroepen want de doffers moesten er nog uit. Die vliegen ook meer dan een uur en dat is bij mij uniek. Die willen hier anders nooit trainen. Maar eens kijken hoe lang ze dat gaan vol houden. Met de conditie blijkt het wel goed te zitten dus ik verwacht geen problemen komende zaterdag.

Ik weet nog niet of ik komend jaar ook deel ga nemen aan marathon vluchten. Kan best zijn dat ik met deze trage rakkers alleen de programma vluchten ga afwerken. Kan nog alle kanten op.

Deze week ook nog twee eitjes gekregen van Will en Falco Ebben. Zelfs uit hun topduif Hannibal. Deze doffer vloog vorig jaar als jaarling al twee maal teletekst. Een 7e NPO Chateauroux en een 9e NPO Peronne. Ik had vorig jaar een aantal duiven gekocht bij de combinatie en helaas was een jong niet goed opgekomen. Vandaar deze gift. Kan ik zeer waarderen. 

Vandaag de jonge duiven ook voor het eerst losgelaten. Dat vind ik altijd een akelig moment. Slechte ervaringen mee, maar je moet even door die zure appel. Vanmorgen dus rond de klok van zeven uur de klep open gezet en rond 15.30 uur maar eens gekeken hoe het er voor stond. Er zaten nog een aantal op de spoetnik, maar het overgrote deel zat al binnen. Bij het voeren viel het mij op dat er 1 van de 28 niet op appel was. Gelukkig zat deze om een uur of 19.00 uur op het hok tussen de oude doffers. Daar is het jong ook binnen gelopen dus het stel is weer compleet. Morgen maar weer los.

 

 

< Terug