Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Jonge duiven
16-4-2014
 
Vandaag de laatste jongen die naar het vlieghok gaan...

Vandaag de laatste jongen die naar het vlieghok gaan voorzien van een ring. In totaal kom ik op 58 jongen. Dat is het maximale wat in mijn vlieghok past overigens. Er zijn op dit moment 32 gespeend en komend weekend volgen er nog zo'n 20. De rest volgt dan met een week of twee/drie.

De kweekduiven zitten inmiddels allemaal al weer te broeden want ik laat ze nog een ronde jongen groot brengen. Dit worden de partnerduiven voor de vliegploeg van 2015. 

De 32 jongen die al in het jonge duiven hok zitten inmiddels vier keer los gehad. Tot nu toe zonder  verliezen. Ze gaan onregelmatig los. Dat wil zeggen de ene dag wel en de andere dag niet. Dit moet er voor zorgen dat de oudste jongen straks niet als de brandweer het hok verlaten 's morgens en de net gespeende jongen mee gaan op tournee. Nog even de boel afremmen dus. 

De oude duiven staan er perfect op. Ze trainen ook nog eens erg goed. Geeft een goed gevoel en is nog een mooi gezicht ook. Genieten dus. Komend weekend staat de eerste officiele vlucht van de afdeling op het programma. Losplaats volgens mij: Gennep. Als ik mij niet vergis dan is dat 144 kilometer voor mijn duiven. De wind komt waarschijnlijk uit NO richting. Ze moeten werken dus. Zou wel eens een prachtige vlucht kunnen worden.

 

< Terug