Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Onweer
23-4-2014
 
Vandaag de doffers niet los kunnen laten.Het was hier..

Vandaag de doffers niet los kunnen laten. Het was hier zeer slecht weer rond 19.00 uur. Onweer en hagel. Hebben ze een keer een dagje vrij. De dames hebben nog wel even kunnen trainen. Na een half uur zaten ze op het hok. Toch zijn ze weer de lucht in gegaan en hebben (vrijwillig) nog ruim een uur het luchtruim onveilig gemaakt. Gaat prima dus.

Afgelopen zaterdag de ramen van het vlieghok dicht gemaakt. Ik heb direct na het vorig seizoen de ramen open gezet. Bij mijn zolderhok heeft dat nogal wat gevolgen. De wind waait door het hok. Nu ik de ramen gesloten heb, probeer ik een wat aangenamer klimaat te creeren. De komende tijd moet uitwijzen of dit de duiven goed doet. 

Met de jongen gaat het ook nog steeds goed. Maandag en dinsdag zijn ze los geweest en er werd weer volop gestunt. Vandaag hebben ze een dagje rust gehad, maar morgen moeten ze er maar weer uit. Ze krijgen volop eten en groeien dan ook als kool. Zitten mooie exemplaren tussen. Nu maar hopen dat ik ze mag behouden.

Komende zaterdag staat de tweede vitesse vlucht op het programma. Weert is de losplaats. Volgens mij hebben wij nog nooit eerder vervlogen vanaf dit station. Ik moet nog even uitrekenen hoeveel kilometer het precies is. Voor het voeren maakt dit bij mij niets uit. Ze krijgen ten alle tijde volle bak. Voller kan niet.

 

 

 

< Terug