Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Keek op de week 2014 week 19.
7-5-2014
 
Deze week de draad weer opgepakt na...

Deze week de draad weer opgepakt na een voor mij niet zo'n leuk duiven weekend. Nog enkele dagen flink lopen balen van de domme actie met de drinkpotten. Maar goed, nu weer uitkijken naar een mooie vlucht. Komend weekend staat de eerste midfond vlucht van 2014 op het programma. Losplaats zoals het nu lijkt wordt St. Quentin (ruim 400 kilometer) en daar heb ik goede herinneringen aan. Vorig jaar nog een eerste plaats in de vereniging met ruim 400 duiven in concours. Toen koud weer en een stevige bries op de kop. Toch knap van een marathon duifje. Nu is het niet zo dat ik hoge verwachtingen heb als het om prestaties gaat komend weekend, maar volgend jaar zal het op deze vluchten toch moeten gebeuren. Daar gaan we voor!

Vandaag de duivinnen na ruim twee uren trainen maar naar beneden geroepen. Doe ik niet zo snel, maar de doffers moeten er ook nog even uit. Bij de dames lijkt dus alles goed. Ook de heren trainen als de brandweer. Helaas zag ik bij een doffer een beetje viezigheid op zijn neusdop. Laten we hopen dat het van het bad o.i.d. komt want met mijn ervaringen van de afgelopen twee jaren (vieze neusdoppen deze tijd van het jaar) die veroorzaakt waren door overbevolking in combinatie met een hok waarbij de duiven huizen in de nok heb ik  geen zin in wederom dezelfde toestanden. Er zitten nu maar 18 doffers terwijl er vorig jaar meer dan 36 zaten. Ook waren ze toen gekoppeld terwijl ze nu op weduwschap zitten. Zuurstof genoeg zou je zeggen. Even in de gaten houden en als het niet beter wordt dan moeten de ramen maar weer open.

Bij de jongen gaat het nog steeds super. Alle 55 jongen zijn nog aanwezig ondanks dat ze de hele dag los zijn. Hopen dat dit nog even zo blijft. Komend weekend worden de laatste 4 jongen gespeend en de kleine jongen die nog bij de kweekduiven liggen gaan naar de bonnenkopers en naar mijn nieuwe voliere. Vrijdag a.s. komt de dierenarts om de vliegjongen te enten tegen paramyxo. Dan is dat ook weer achter de rug. Ik pak de jongen donderdagavond zodat ze voor het eerst kunnen wennen aan een nacht mand. De bedoeling is overigens om regelmatig de jongen op vrijdagavond in de reismand te zetten. De volgende dag laat ik ze dan gewoon weer (in het hok) los en zet een bad klaar.  Ik verwacht dat de jonge duiven op deze wijze wat relaxter worden in de mand. Of dat zo is weet ik natuurlijk niet zeker maar het lijkt mij vrij logisch. 

Morgen dus inkorven voor St. Quentin. Zin in!

 

< Terug