Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Keek op de week 2014 week 20.
15-5-2014
 
De voorbereidingen zijn weer in volle...

De voorbereidingen zijn weer in volle gang. Komend weekend staat Quievrain (ongeveer 336 km) op het programma. Prachtige afstand en zoals het nu lijkt met N-NO wind. Kan daar nu al van genieten. Het wordt een mooie strijd voor de sprinters en de besten komen nu naar voren. Mijn marathon duiven komen met zulke vluchten niet in de buurt van een topnotering. Met wind in de rug lukt dat nog wel eens maar komend weekend verwacht ik ongeveer 15 minuten na de eersten te klokken. 

Het was overigens wel even schrikken afgelopen week. Ze hebben zondag met dat slechte weer meer te lijden gehad dan ik eerst dacht. Wat hadden ze een terugval! Dinsdag en woensdag was het trainen ronduit slecht. Het leek nergens op. Ook zaten de duiven er niet strak bij en hadden ze vrij dikke koppen. Daar word je dan niet vrolijk van. 

Gisteravond stond het bezoek aan de duivendokter, de heer Marien, op het programma. Omdat ze er niet zo lekker bij zaten was ik extra benieuwd. Een zestal duiven werden bekeken en de uitslag was prima. Niets aan de hand en dat was vandaag ook wel ze zien. Het trainen was weer top. De duivinnen vlogen bijna anderhalf uur met veel plezier en de doffers schoten het hok uit. Komt waarschijnlijk door het mooie weer dat ze nu weer prima in hun vel zitten. Gelukkig maar.

Afgelopen vrijdag de jongen geent tegen paramyxo. Alle 59 gespeende jongen waren nog aanwezig. Ik had ze donderdagavond al in de mand gezet zodat ze daar ook aan kunnen wennen. Na het enten stond het bad klaar voor de jeugd. Na elke duif uitgebreid bestudeerd te hebben werden ze terug geplaatst in het hok. Ze doken direct in het bad en konden lekker drogen in de voliere. De dagen daarna heb ik ze extra in de gaten gehouden, maar ze hebben totaal geen hinder ondervonden van deze enting. De laatste dagen heb ik ze weer hele dagen los en ze beginnen al aardig te vliegen. Wat ik niet meer had meegemaakt de laatste jaren was het verschrikkelijk hard vliegen om huis. Soms ben je gewoon bang dat ze tegen de huizen op vliegen. Vanavond waren er bij het voeren 58. Dus 1 is even op voorverkenning. 

Goed, morgen dus inkorven voor de tweede midfond vlucht van dit jaar en volgende week gaat alles op de eerste dagfond vlucht van dit jaar. De mooie vluchten komen er aan.

 

< Terug