Regelmatig ga ik hier nieuws brengen over het reilen en zeilen in en rond het hok.

Nieuws

Klik voor meer op een nieuwsbericht.

Quievrain (een dag later)
18-5-2014
 
Gisteren een prachtige vlucht...

Gisteren een prachtige vlucht gehad. Ik had de duiven eerder verwacht, maar als ik naar de verenigings uitslag kijk dan ben ik best tevreden. Ik lig 12 minuten na de eerste duif en dat is beter dan van te voren ingeschat.

Ik moet wel zeggen dat wij in deze hoek totaal geen potten breken in het samenspel of afdeling. Voor mij soms erg frustrerend als ik de hele winter lees bij bepaalde liefhebbers op de site dat de nieuwe acg indeling zo slecht voor ze zal uitpakken. Nu we enkele weken bezig zijn zie je steeds bij de eersten staan. Dus: niet meer zo klagen en anders moet je hier maar eens komen wonen. Dan heb je ( bijna) elke week reden om te klagen.  Zelf probeer ik altijd zo vroeg mogelijk te liggen en kijk dan na de dorpen bij mij in de buurt. In het samenspel of in de afdeling vroeg liggen kan hier maar een paar keer per jaar. Het is niet anders. 

Weer even naar de vlucht zelf. De duiven kwamen prima dus en de laatste was gistermiddag rond 17.10 uur ook present. Helaas gewond. Daar baal ik van want het is een prachtige doffer die de komende weken zijn kwaliteit zou moeten tentoonstellen. Geluk bij een ongeluk is dat de verwondingen volgens mij niet ernstig zijn. Over een week of drie kan hij denk ik wel weer mee. Maar de tijd begint dan wel te dringen natuurlijk.

In de vereniging ging  de eerste plaats naar Anne van der Veer. Klasse Anne! Het best geklokt (1 op 10) heeft Harm van Dijk. Hij had maar liefst 3 van de 25 bij de eerste 8 van de vereniging (555 duiven). Harm zijn duiven komen steeds beter. Ik zet mijn geld op Harm als het gaat om de dagfond kampioen van de vereniging 2014.

Volgende week dus twee vluchten. Vitesse en Dagfond. Mijn duiven gaan zo als het nu lijkt allemaal naar de dagfond (Sezanne). Met allemaal bedoel ik ongeveer 35. Drie doffers blijven thuis. 

 

 

< Terug